smalle_banner_2.jpg

Ciska (20) uit Epe zag het al helemaal voor zich: een zomer werken als receptioniste op een Franse camping. Ze solliciteerde via France-Personnel, werd aangenomen, reisde af naar Frankrijk en beleefde de zomer van haar leven!  

Vance (20) is opgegroeid op een camping in Frankrijk. Zijn ouders vetrokken ooit om een camping te beginnen in Ambert, dus hij had al ervaring. Toch wilde hij graag ook elders ervaring op doen. France-Personnel hielp hem verder en afgelopen zomer werkte hij op een grote camping in de Dordogne. Hieronder lees je zin verhaal.

Pauline (26) woont en werkt sinds begin 2014 in Bordeaux. Ze had al voor verschillende Franse bedrijven gewerkt, maar wilde graag weer de link leggen tussen Frankrijk en Nederland. France-Personnel hielp haar aan de juiste contacten om aan de slag te gaan als Key Accountmanager voor de Franse markt. 

Ellen (29) woont en werkt in Frankrijk. Via France-Personnel heeft ze vorig jaar op een camping gewerkt als receptionist. Daarna had ze de smaak te pakken en werd ze gematcht aan een leuke baan bij een internationaal callcenter in de buurt van Orléans.

Tamara (27), heeft in de zomer van 2016 op camping les Genêts in de Aveyron gewerkt. Na 6 jaar ervaring als animatrice werd het tijd voor een nieuwe uitdaging en nam ze plaats achter de balie als receptioniste. Een hele andere functie, met hele andere verantwoordelijkheden, struikelblokken en mooie verhalen. Dit zorgde soms voor verrassende situaties, maar zeker ook weer een mooie zomer!

Hélene (21) werkte zeven weken tijdens haar zomervakantie op een camping in de Franse Alpen, waar ze in de receptie en in de bar werkte. Ze had er een onvergetelijke tijd!

Nadine (18) solliciteerde bij France-Personnel en heeft in de zomer van 2015 gewerkt op een camping in Zuid-Frankrijk waar ze veel heeft geleerd en heeft genoten van diverse uitstapjes op vrije dagen. Ze denkt er aan om volgende zomer weer naar Frankrijk te gaan.

Kim (31) werkte in de zomer van 2016 op een camping in de Bourgogne. Het harde werken in combinatie met mooi weer en een prachtige omgeving gaf haar enorm veel voldoening en een onvergetelijke ervaring! Lees hier haar verhaal. 

Virginie (22) uit Den Haag wilde naast de theorie over Frankrijk die ze leerde bij haar studie Frans in Utrecht, ook de praktijk meemaken. Ze besloot de cultuur te proeven door als presentatrice/vertaalster mee te gaan met de DJ Tour van Entertainment Engineers. Vijf weken lang van camping naar camping trekken? Klinkt als een fantastische uitdaging!

Tristan (27) is in twee culturen opgegroeid, namelijk de Franse en de Nederlandse. In zijn ouderlijk huis werd alleen maar Frans gesproken, waardoor hij in de loop van de tijd de behoefte kreeg de achterstand in te halen en de Nederlandse taal zo vaak mogelijk te oefenen. Waar kan je dat beter leren dan op een Franse camping waar Nederlandse gasten komen?

Anouck (22) werkte in de zomer van 2016 op camping Le Parc des Sérigons in Frankrijk. Het was voor de perfecte zomer waarin ze werkte als receptioniste en daarbij ook nog eens de Franse taal kon verbeteren! Het werd een zomer die ze echt iedereen zou aanbevelen! 

 

Brenda (19) uit Meppel, wilde eens wat anders dan de hele zomer op het strand hangen en niets doen. Via France-Personnel ging zij twee maanden naar de Ardèche om op een camping te werken. Met gemengde gevoelens zat ze in de auto bij de camping eigenaar: 'Is dit wel de goede keuze?'

Lisette (28), eigenaresse van France-Personnel helpt inmiddels zelf mensen die een zomer in Frankrijk willen werken, of in Nederland zoeken naar een Franstalige baan. Ze ging deze zomer terug naar de camping waar ze ooit stagiaire was.

Didi (19) uit Groningen studeert Frans en mocht afgelopen zomer aan de slag op een camping niet ver van Nantes. Behalve een onvergetelijke ervaring was het ook nog eens erg leerzaam.

Jorien (20), heeft in de zomer van 2015 op camping Municipal in de Loire gewerkt. Met veel plezier blikt zij terug op een fantastische tijd. Tijdens haar werk op de camping vond ze het een uitdaging om haar studie Franse taal -en cultuur in de praktijk te brengen. Daarbij werd ze soms in het diepe gegooid. Gelukkig kreeg ze vóór het hoofdseizoen aanbrak te horen van haar manager dat ze het uitstekend deed.

Laura (19) uit Nijmegen was al verliefd op Frankrijk en dol op kinderen. Door alle ervaringen op een camping in Frankrijk is het alleen maar erger geworden. Ze werkt via Team4Animation als animatrice op een kleine familiecamping in de Franse Alpen.