smalle_banner_1.jpg

Anouck (22) werkte in de zomer van 2016 op camping Le Parc des Sérigons in Frankrijk. Het was voor de perfecte zomer waarin ze werkte als receptioniste en daarbij ook nog eens de Franse taal kon verbeteren! Het werd een zomer die ze echt iedereen zou aanbevelen! 

 

Na enkele positieve werkervaringen in het buitenland en het Franstalig gebied van België, kreeg ik vlak voor de zomer weer zin in avontuur. Als liefhebster van de Franse taal, begon ik halsoverkop te zoeken naar jobaanbiedingen als receptioniste in landen als Zwitserland, Frankrijk en Luxemburg. Al snel volgde het besef dat ik toch wel wat laat aan mijn zoektocht begonnen was, maar mijn buitenlandplannen aan de kant schuiven was geen optie meer, ik moest en zou mijn zomer in een ander land doorbrengen. Plots kwam ik op de website van France-Personnel terecht, een Nederlands bedrijf dat mensen helpt een job te vinden in Frankrijk. Wat was ik blij met deze ontdekking! Ik reageerde enthousiast op één van hun vacatures en werd vriendelijk verder geholpen door Richard.

De vacature waar ik oorspronkelijk op gereageerd had, bleek ondertussen al ingevuld te zijn. Wat later belde Richard me echter op met positief nieuws: De eigenaren van een camping in La Roche-des-Arnauds, in de Zuid-Franse Alpen, zochten met spoed een receptioniste voor het zomerseizoen en konden niet wachten om me te spreken. Via Skype volgde er een job interview met Nathalie, de eigenares van de camping. Ik was er meteen zeker van dat ik goed terecht zou komen, en was klaar om aan mijn Frans avontuur te beginnen.

In al die tijd heb ik me maar één keer afgevraagd of dit wel een goed plan was: Het moment dat ik er voor het eerst uit de auto stapte en zenuwachtig richting de receptie liep. Gelukkig verliep de verwelkoming door Nathalie erg vlot en werd ik, na een drankje in de bar, door haar man Sylvain naar mijn verblijfplaats begeleid. Diezelfde avond nog werden vrienden van het koppel uitgenodigd: We aten zelfgebakken taart, dronken bijpassende Franse wijnen op het terras en aan die lange tafel lachte ik al mijn zenuwen weg.

Daar zat ik dan, aan de receptie van Le Parc des Sérigons met een prachtig uitzicht op de bergen. Ik begon te werken in het tussenseizoen, waardoor het nog niet zo druk was op de camping en ik genoeg tijd had om bij te leren. Bij de start van het hoogseizoen was ik dus klaar om zelfstandig mensen te ontvangen en wist ik exact welke papieren ik hen hoorde te geven. Ik ontpopte me al snel tot een echte receptioniste: Het brood uitdelen in de ochtend, gewonde kinderen verzorgen tijdens de middag en de kassa tellen in de avond, aan variatie geen gebrek!

Het merendeel van de gasten waren Nederlanders. De opluchting was groot wanneer er een 11-tal uur van huis een Vlaamse aan de receptie bleek te zitten. Iedereen was ontzettend vriendelijk en toen ik op mijn verjaardag aan het werk was, werd ik overladen met kussen, kaartjes en geschenken van mensen die op de camping verbleven.

Ook ik sliep twee maanden lang, samen met een groot deel van het personeel (waaronder een Nederlandse animatrice), op de bosrijke camping. We bouwden kampvuren, gingen tennissen, bergen beklimmen, steden bezoeken en maakten de mooiste autoritjes. We hadden er de tijd van ons leven en ik denk er met veel plezier aan terug.

 

Deel deze pagina