smalle_banner_2.jpg

Lisette (28), eigenaresse van France-Personnel helpt inmiddels zelf mensen die een zomer in Frankrijk willen werken, of in Nederland zoeken naar een Franstalige baan. Ze ging deze zomer terug naar de camping waar ze ooit stagiaire was.

Bij aankomst op mijn oude vertrouwde camping in Saint Amans des Cots (Averyon) was het precies zoals 5 jaar geleden. Dezelfde mensen speelde petanque, dezelfde caissière in de SPAR en het rook ook  gewoon nog hetzelfde op de camping ! Destijds was ik stagiaire en sprak ik gebrekkig Frans, nu ben ik ondernemer en bemiddel ik seizoenspersoneel in Frankrijk via mijn eigen bedrijf France-Personnel. Wat gaat de tijd hard! Het is heerlijk om terug te zijn op de plek waar het allemaal begon. Deze camping is ronduit geweldig, hier vind je rust, doe je inspiratie op en geniet je van het echte bourgondische Franse leven. Met een wijntje en een stukje kaas naar de zonsondergang kijken maakt ieder mens gelukkig, ongeacht het moment. De Aveyron is wel een bijzondere regio in Frankrijk. Hier leven mensen het echte boeren leven, spreken je leeftijdsgenoten enkel Frans en kun je overal je auto parkeren zonder een boete te riskeren. Dit keer was het lastig, ik was samen met mijn vriend en we hadden maar een kleine week en ik wilde hem zoveel laten zien! Ik kan hem maar niet aan zijn verstand brengen dat ik dit het mooiste plekje Frankrijk vind. 

 

''Het is vijf jaar geleden en ik word nog steeds zo gastvrij ontvangen''
 

Het is niet te geloven, wij hadden de tent nog niet opgezet of ik hoorde al vanaf het terras; Mais non, c’est Lisette! Eh oua tu viens, boire un petit Ricard? Het is vijf jaar geleden en ik word gewoon nog steeds zo gastvrij ontvangen, ongelofelijk! Voor dat ik het wist hadden we vier borrels achter onze kiezen en hadden we al een eet afspraak staan voor die avond. Zoals overal in Frankrijk is het diner ook hier een belangrijk moment van de dag. De lokale gerechten zijn ook bij mijn vriend goed bevallen. Confit de canard of pavé de bœuf met de bekende aligot (soort aardappel-kaaspuree) blijft heerlijk. Stiekem kijk ik in mijn vakantie ook altijd uit naar drie keer uitgebreid eten per dag. Samen hebben we lekker de toerist uitgehangen en de (volgens mij) hoogte punten van de regio gezien. We hebben Laguiole, de stad van de bekende messen bezocht. Het dorp Conques, gelegen aan de pelgrimstocht richting Santiago de Compostella is ook echt de moeite waard. Later in de week hebben we een tour door de Aubrac gemaakt, met de prachtige natuur en de bekende Aubrac koeien. Op de terugweg rijden we altijd even langs de Carrefour en halen we de bekende boodschappen: een blik confit de canard, poire/vanille thee en een doosje lekkere Franse wijn.

Elke keer als ik vertrek heb ik een brok in mijn keel, het is echt waar; ‘partir c’est mourir un peu’

Deel deze pagina