smalle_banner_2.jpg

Een van de leukste manieren om jouw zomervakantie door te brengen, is door animatiewerk te doen op een Franse camping! Kinderen schminken, over de tennisbaan hollen, mountainbiken of lekker swingen met de campingdans tijdens de disco; tijdens deze zomerbaan kan het allemaal! Een van de meest veelzijdige banen onder de Franse zon. Je bent actief in een groot internationaal team of je hebt juist alles zelf in de hand op een kleine familiecamping. Werken in de animatie op een Franse camping brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee, maar zeker ook een hoop lol. Als Nederlandse animateur of animatrice ben jij vaak het gezicht Nederlandse campinggasten en hun kinderen. Maar natuurlijk willen de overige gasten ook jouw zonnigste glimlach het liefst de hele dag zien! 

Een echt multitalent, of toch een specialist?

Als animateur op een kleine camping wordt je vaak overal voor ingezet. Zo sta je je ’s ochtends in het zweet te werken met de Aquagym om vervolgens al fluitend te vingerverven in de miniclub. Gelukkig kun je hiervan bijkomen met een lange lunchpauze, zodat je ’s middags weer fris bent voor een partijtje voetbal of misschien wel een authentiek Frans partijtje jeu-des-boules.... Eh, pardon: Pétanque, natuurlijk. Tot slot sta je ’s avonds te shinen met jouw hoofdrol in de Lion King aansluitend door de campingdans natuurlijk! Voor alle campinggasten ben jij het stralende middelpunt van de camping en de kinderen zullen jou geen moment uit het oog verliezen. 

Is werken in een groot internationaal team van animateurs op een grote luxe camping meer jouw pakkie-an? Dat kan natuurlijk ook. In zo’n groot team heeft vaak ieder zijn eigen rol, maar zijn er gelukkig ook heel veel momenten waarop je met je collega’s kunt samenwerken. In deze teams ben jij vaak een van de weinige, of misschien wel de enige Nederlandstalige. Hierdoor zullen Nederlandse campinggasten jouw vaak als aanspreekpunt van de camping zien. Al hun vragen over het animatieprogramma of de camping zelf zullen ze bij jou neerleggen. Je bent al gauw de held van Nederlandse kinderen. 

Lachen, gieren, brullen & VVV

De hele dag ben jij bezig met entertainment op jouw camping in Frankrijk. Of je nou de kinderen vermaakt met die prachtige kleurplaten of wanneer je de campinggasten meeneemt op een mountainbike-avontuur door de Franse heuvels; naast plezier is het ook belangrijk dat er geen ongelukken ontstaan. Een goede organisatie en daarnaast de drie V’s (Veiligheid Voortdurend Voorop) zijn daarbij uitermate belangrijk! Het is aan jou om ervoor te zorgen dat de Franse en Nederlandse gasten van jouw camping op een zo verantwoordelijk mogelijke manier zoveel mogelijk plezier beleven! 

Periode van beschikbaarheid

Voor de meeste Franse campings zoeken we meertalige medewerkers die tijdens de maanden juli en augustus beschikbaar zijn. Hierbij is het hoogseizoen vaak 9 weken van begin juli tot eind augustus. Een kortere werkperiode is soms mogelijk wanneer het een kleinere familiecamping betreft. Grotere campings openen hun poort vaak al in april of mei en sluiten in oktober. Voor deze campings zoeken we vaak mensen die vier, vijf of zelfs zes maanden beschikbaar zijn. Ideaal voor als je een tussenjaar hebt!

Talenknobbel

Een Franse camping wil graag een Nederlandse animateur of animatrice, omdat wij bekend staan als echte talenwonders. Vaak spreken we al goed Engels en daarnaast kunnen we ons in het Duits of Frans ook goed verstaanbaar maken. Zeker dit laatste is een onmisbare skill wanneer je wilt werken op een Franse camping.  France-Personnel heeft zelf geen animatie-vacatures, maar werkt hiervoor samen met Team4Animation, een organisatie die zich richt op Nederlandse jongeren die animatiewerk op een camping in Frankrijk willen doen. Mocht je interesse hebben in deze uitdagende en veelzijdige zomerbaan, kan je op hun site terecht voor de laatste vacatures! 

Team4Animation 

Team4Animation steunt haar werknemers vanaf het moment dat ze solliciteren voor de zomer van hun leven tot het verdrietige moment dat zo’n zomer ten einde loopt. Tijdens de sollicitatieprocedure wordt onder andere je Frans getest, maar ook je persoonlijkheid wordt onder de loep genomen. Op deze manier zorgen ze ervoor dat jij en jouw camping in het zonnige Frankrijk a match made in heaven zullen zijn. Voordat je aan je Franse avontuur kunt beginnen zullen ze je klaarstomen met een intensief trainingsweekend, waarin je een hoop leert over animatie, de Franse taal en cultuur, maar ook vooral al een beetje de gezellige sfeer van zo’n campingbaan kunt proeven. Op deze manier ben jij aan het begin van de zomer helemaal klaar voor jouw avontuur! 

Interesse in animatiewerk in Frankrijk? Bezoek dan de website van Team4Animation en bekijk hun vacatures, of verdiep je nog verder in de zomer van je leven door middel van deze blogs!

 

Deel deze pagina