Voor werkgevers2024-01-17T10:57:25+00:00

Vind de juiste kandidaat voor jouw vacature met France-Personnel

Wij nemen het zoeken naar de juiste kandidaat voor jouw functie en team uit handen. Dat scheelt tijd en je betaalt pas wanneer de inwerktijd erop zit. Zo heb je geen onnodige kosten. Fijn, toch?

Vind de juiste kandidaat voor jouw vacature met France-Personnel

Wij nemen het zoeken naar de juiste kandidaat voor jouw functie en team uit handen. Dat scheelt tijd en je betaalt pas wanneer de inwerktijd erop zit. Zo heb je geen onnodige kosten. Fijn, toch?

Onze werkwijze

Wij onderzoeken of de kandidaat geschikt is vóórdat we iemand aan je voorstellen en testen indien nodig zijn of haar Franse taalkennis.
Zo ga je alleen met de mensen in gesprek die goed bij de functie én het team passen.


1

Kom onder de aandacht

Jouw vacature op onze site en media

Komt er binnenkort een vacature vrij? Of het nou gaat om een seizoensvacature of een vaste baan; deze kun je kosteloos plaatsen op onze website én sociale platformen. Denk aan Facebook, LinkedIn, Instagram én onze maandelijkse nieuwsbrief.

Wat hebben wij hiervoor nodig?

  • Een duidelijke omschrijving van het bedrijf en de functie
  • De criteria en benodigde vaardigheden en/of diploma’s waar de kandidaat aan moet voldoen
  • Een korte opsomming van wat het bedrijf of de vacature te bieden heeft


2

Verzekerd van de juiste kandidaat

Wij houden de eerste kennismakingsronde

Onze werving en selectie is uitgebreid en richt zich voor een groot deel op de Franse taalvaardigheid. Alle kennismakingsgesprekken zijn persoonlijk en volledig; middels een online videogesprek krijgen wij een duidelijk beeld van iedere kandidaat.

Voor alle seizoensfuncties letten we naast taal en profiel ook vooral op de periode van beschikbaarheid, motivatie, presentatie en werkervaring. Voor bemiddeling bij vaste banen controleren de relevante werkervaring, diploma’s en krijgen we een eerste inkijk in de soft-skills.


3

Betalen doe je pas ná succesvolle bemiddeling

No cure? No pay!

Na het eerste kennismakingsgesprek evalueren wij nogmaals de kandidaat. Als wij een match zien, stellen we de sollicitant direct aan je voor. Zo kun je zelf een tweede gesprek inplannen en de kandidaat leren kennen.

Pas bij een geslaagde matching tussen het bedrijf en de kandidaat brengen we commissiekosten in rekening.
Deze bedragen 1,5x het bruto maandsalaris van de gematchte medewerker. Voor seizoenspersoneel geldt een minimumtarief van 795 euro voor een vacature van twee maanden.

Nog niet overtuigd? Geen probleem, dan zoeken we gewoon nog even verder!

*Voor seizoenspersoneel geldt een tarief van minimaal 695 euro voor een vacature van twee maanden. Indien de vacature langer is, wordt het bedrag hoger. Voor bemiddeling voor vaste banen vragen we een bedrag dat gelijk staat aan het maandloon dat u afspreekt met de medewerker. Dit kan per vacature uiteraard verschillen.

Nog niet zeker? Misschien staat het antwoord dat je zoekt hiertussen.

Waarom mijn vacature plaatsen via France-Personnel?2021-06-07T10:19:08+00:00

France-Personnel is een intermediair specifiek gericht op Franstaligen die in Nederland willen werken en Nederlanders die in Frankrijk willen werken. We bemiddelen voor seizoenswerk op bijvoorbeeld campings en vakantieparken, maar ook voor vaste en tijdelijke aanstellingen (CDD & CDI) in Frankrijk. Het is een uitstekende kans om de geschikte kandidaat te vinden die ook nog eens de talen beheerst. De meeste opdrachtgevers komen uit de toeristische branche, maar ook in andere branches kennen we steeds beter onze weg.

Hoe kan ik een vacature plaatsen?2021-06-07T10:27:38+00:00

Door het plaatsten van je vacature ben je zichtbaar voor een groot publiek dat specifiek is georiënteerd op Franstalige vacatures. Daarnaast is het helemaal gratis en zit je nergens aan vast! Wij kunnen gemakkelijk contact met je opnemen wanneer er een passend CV binnenkomt.

In welke branches bemiddelt France-Personnel?2021-06-07T10:34:28+00:00

France-Personnel is een intermediair specifiek gericht op Franstaligen die in Nederland willen werken en Nederlanders die in Frankrijk willen werken. We bemiddelen voor seizoenswerk op bijvoorbeeld campings en vakantieparken, maar ook voor vaste en tijdelijke aanstellingen (CDD & CDI) in Frankrijk. Het is een uitstekende kans om de geschikte kandidaat te vinden die ook nog eens de talen beheerst. De meeste opdrachtgevers komen uit de toeristische branche, maar ook in andere branches kennen we steeds beter onze weg.

Wanneer wordt er contact met mij opgenomen als ik een vacature wil plaatsen?2021-06-07T10:37:17+00:00

Na het uploaden van je vacature krijg je een bevestigingsmail dat wij de vacature goed ontvangen hebben. Doorgaans nemen wij hierna diezelfde dag per mail of telefoon contact met je op. Mocht het toch iets langer duren, dan zorgen we er altijd voor dat de vacature binnen vijf dagen online staat. Wanneer er volgens ons een geschikte kandidaat is gevonden, nemen wij direct contact met je op.

Hoe kan ik de geplaatste vacature of bedrijfsgegevens wijzigen of verwijderen?2021-06-07T11:11:54+00:00

Wanneer je de kandidaat gevonden heeft of je hebt besloten geen gebruik meer te willen maken van onze service kan de vacature op aanvraag aangepast of verwijderd worden. Als je geen seintje geeft, zal de vacature maximaal één maand op de site blijven staan of langer indien dit is afgesproken.

Welke talen spreken de kandidaten van France-Presonnel?2021-06-07T11:13:30+00:00

Dit hangt helemaal af van je aanvraag. Het niveau van de talen wordt uiteraard getest tijdens het eerste sollicitatiegesprek. Het spreekt voor zich dat de kandidaten in ieder geval goed Frans en Nederlands spreken. Is het nodig dat de kandidaat ook goed Duits, Spaans, Engels of een andere taal spreekt? Zet zit dan duidelijk in de vacature.

Kan ik bij France-Personnel terecht als ik op zoek ben naar een stagiair(e) of tijdelijke kracht?2021-06-10T11:02:20+00:00

Ook als je op zoek bent naar een tijdelijke kracht of een stagiair(e) ben je op de juiste site! France-Personnel is van oudsher specialist in het aanbod van seizoenswerk in het toerisme en komt daardoor veel in contact met studenten die een stageplek zoeken waarbij de Franse taal vereist is. Bovendien heeft France-Personnel veel contacten met scholen en andere uitzendbureaus zodat we je aanvraag ook extern kunnen uitzetten.

Ben je er nog niet helemaal uit? Neem gerust contact met ons op – dan kijken we gewoon even met je mee.

Overtuigd? Zet je vacature direct online!

Bekijk wie je voorgingen

Logo les Castels
logo vancanceselect
job inflatble logo

Goed horecapersoneel

Voor het hoogseizoen zijn wij altijd afhankelijk van seizoenspersoneel. Onze camping ontvangt naast Franse gasten, ook Nederlandse, Engelse, Deense en Duitse gasten. Om deze reden moeten alle medewerkers die bij ons komen werken goed hun talen spreken. France-Personnel heeft ons dit jaar goed geholpen met een leuke kandidate die bij ons in het restaurant heeft gewerkt (Susan Mijnsbergen, Castel Camping Camp de Florence, La Romieu)

Merci France-Personnel!

Indien we ook op zoek zijn naar Franssprekend personeel binnen Vacanceselect is het goed om te weten dat we de vacature altijd bij France-Personnel kunnen uitzetten. Ze zijn gespecialiseerd in de werving en selectie van Franssprekend personeel en dat zorgt telkens voor een snelle opvulling van onze openstaande vacatures. (Suzanne Hendriks, HRM Manager Vacanceselect, Alkmaar)

Snel iemand gevonden

Mijn bedrijf, JB Inflatables is de specialist in het leveren en produceren van springkussens, skydancers en opblaasbare feestpoppen. Inmiddels niet alleen in Nederland, maar ook daar buiten. Zo is Frankrijk voor ons echt een groeimarkt. Ik zocht iemand die voor mij deze markt kon bieden in verkoop en afhandeling van klantencontact. France-Personnel heeft mij snel en goed geholpen aan een geschikte medewerker. (Roland Baks, JB Inflatables International, Meppel)

logo team animation
Flower camping logo
Logo on y va

Goed Franssprekend personeel!

France-Personnel helpt ons altijd goed met het werven van Nederlandse studenten die tijdens de zomermaanden in Frankrijk op een camping willen werken in één van onze animatieteams. Daarbij is het erg belangrijk dat ze de Franse taal goed beheersen. France-Personnel helpt ons om specifieke vacatures waar de Franse taal belangrijk is, goed uit te zetten. (Jeroen Fermont, manager Team4Animation, Alkmaar)

Medewerker spreekt écht meerdere talen

Wij werkten met France-Personnel voor het vinden van een receptioniste voor onze camping. Wij begonnen zelf met de werving en selectie in Frankrijk maar het is een onmogelijke missie om hier iemand te vinden die Nederlands, Frans en Engels spreekt. France-Personnel heeft goed ingespeeld op onze behoefte, hebben een selectie gemaakt en vervolgens waardevolle kandidaten voorgesteld. Het grote voordeel van France-Personnel is dat de kandidaten drie talen spreken. Wij hebben dus een goed seizoen kunnen draaien, mede dankzij deze medewerker. (Stéphanie Pasquiou, camping Le Chateau, Hauterives)

Een geschikte kandidate

Andiamo Reizen beheert al enkele jaren de website Campingsitalia.nl en besloot in 2014 haar markt te verbreden met de website Campingsfrance.nl. Voor het opvoeren van de content op de website, alsmede voor het salestraject zochten we een tijdelijke medewerker die de Franse taal sprak. France-Personnel bood hulp door een geschikte kandidate voor te stellen die gedurende één jaar bij het bedrijf heeft gewerkt (Berry Beuker, Andiamo Reizen, Hoogeveen)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Maandelijks de laatste updates over de Franse markt. Gewoon in je inbox.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen omtrent ondernemerschap in Frankrijk, de Franse regelgeving, of de Franse detailhandel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

De Franse markt targeten?

Je doelgroep bereik je het best met France-Compagnie!

Strategisch advies

Voorafgaand én tijdens de stap naar de Franse markt

Marketing

Je communicatiestrategie aanpassen aan je Franse doelgroep

Franse je ne sais quoi

Vertalingen, juridisch advies en voldoen aan Franse regelgeving

Ga naar de bovenkant