Belangrijke websites

Er is op internet veel informatie te vinden over werken in Frankrijk. We hebben geprobeerd een overzicht te maken van relevante sites die goede informatie geven over dit onderwerp. Het overzicht is niet volledig. Kan jouw website hier niet tussen ontbreken? Stuur ons dan even een mail met tekst en uitleg.

TeamAnimation

TeamAnimation is een animatiebedrijf voor jongeren die graag op een camping in Frankrijk willen werken. Per jaar zoeken zij zo’n 200 jongeren die het leuk vinden om te werken in de animatie. Denk hierbij aan de miniclub, het organiseren van sporttoernooien en het verzorgen van kleine avond animatie. Je volgt een trainingsweekend en wordt daarna geplaatst op één van de participerende campings. TeamAnimation en France-Personnel werken intensief samen.

France-Compagnie

France-Compagnie is een adviesbureau voor Nederlandse bedrijven die de Franse markt willen betreden. Het kan optreden als handelsagent of wederverkoper, maar ook kan het bijvoorbeeld een marktonderzoek uitvoeren of een marketingcampagne opzetten. Zoals je zal zien, hebben France-Compagnie en France-Personnel hetzelfde logo en vallen ook onder hetzelfde bedrijf.

Nederlanders.fr

Nederlanders.fr is een community voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk. Er worden veel berichten geplaatst die gaan over het aanbieden van een Thalys ticket die over is tot en met vragen over belastingzaken. Er is een zeer levendige groep mensen betrokken bij deze site.

Logo beeld France-Personnel

Dompel je onder in de Franse taal en cultuur met France-Personnel

  • Vind een baan die écht bij je past
  • Altijd een interessant aanbod seizoens- én vaste vacatures
  • Professionele en persoonlijke begeleiding tijdens je sollicitatieproces

De Nederlandse ambassade – Nederlandwereldwijd

Op deze site staat veel officiële informatie over Frankrijk en zaken die overheidsgerelateerd zijn. Er is veel informatie te vinden en er staan veel links die je weer verder kunnen helpen.

De Franse kamer van koophandel

Het adres van de Franse kamer van koophandel (chambre de commerce) in Amsterdam. Ook hier vind je veel informatie en nieuws over relevante onderwerpen met betrekking tot werken in Frankrijk.

Frankrijk.nl

Hoewel je hier niet persé informatie over Frankrijk zal vinden, is dit leuke travelwebazine de moeite waard om te bezoeken. Het wordt gerund door drie vrouwen met passie voor Frankrijk. Ze schrijven over de leukste hotspots en kunnen dit leuk brengen.

Search Jobs Abroad

Dé banenwebsite voor het vinden van banen in het buitenland (en dus ook in Frankrijk!).