Alles over campingwerk in Frankrijk

Een geweldige ervaring

Werken op een camping in Frankrijk is een geweldige ervaring. Heb je een beetje kennis van de Franse taal en wil je in de zomervakantie een paar weken werken op een camping in Frankrijk? Er zijn tal van mogelijkheden, of je nu achter de receptie zit, de animatie verzorgt of achter de bar staat: een ervaring om nooit te vergeten!

Receptiewerk: verantwoordelijk werk

Werken achter de receptie is een verantwoordelijke baan. Je moet een gast in- of uitchecken en geeft informatie over de camping en de omgeving. Maar het belangrijkste als receptionist is ervoor zorgen dat je de gast een onvergetelijke zomer bezorgt. De manier waarop jij omgaat met de gast, maakt de vakantie compleet en daarnaast ben jij het visitekaartje van de camping. Je dient voor receptiewerk vaak minimaal twee maanden beschikbaar te zijn (juli en augustus) omdat dit het hoogseizoen is op de camping. Bij sommige vacatures dien je langer beschikbaar te zijn. Voor alle vacatures geldt in ieder geval wel dat je goed Frans moet spreken en schrijven. Wat betekent goed Frans spreken en schrijven? Je moet je in ieder geval kunnen redden over de telefoon, als je een boze Franse campinggast voor je neus hebt staan of wanneer je een reservering inboekt in het systeem. Natuurlijk hoef je niet vloeiend Frans te spreken. We zoeken geen advocaat, maar gewoon iemand die zijn best doet. Bovendien verschilt het niveau Frans per vacature.

Logo beeld France-Personnel

Dompel je onder in de Franse taal en cultuur met France-Personnel

  • Vind een baan die écht bij je past
  • Altijd een interessant aanbod seizoens- én vaste vacatures
  • Professionele en persoonlijke begeleiding tijdens je sollicitatieproces

Animatie: het stralende middelpunt

Werken in de animatie betekent dat jij het stralende middelpunt bent van de camping. Jij moet ervoor zorgen dat alle campinggasten (blije kinderen = blije ouders!) een onvergetelijke vakantie hebben. De werkzaamheden bestaan vooral uit: ’s ochtends knutselen met de kinderen (miniclub), ’s middags een sport activiteit en ’s avonds een knallend avondprogramma, met voor de allerkleinsten de minidisco als hoogtepunt! Voor animatiewerk dien je geen 9 tot 5 mentaliteit te hebben. Je bent altijd bezig en kinderen zien het verschil niet wanneer je wél en wanneer je niet werkt. Dit is leuk, maar kan ook vermoeiend zijn. Alle vacatures voor animatie zijn opgesteld in overleg met TeamAnimation. Dit is een bedrijf in Woerden dat ongeveer 200 jongeren per jaar naar Frankrijk stuurt. Je volgt eerst een training in Nederland en gaat daarna op één van de 140 campings werken waar TeamAnimation mee samenwerkt. Het zal in ieder geval een zomer worden die je niet snel zal vergeten!

Barwerk: altijd gastheer zijn

Als medewerker achter de bar zorg je uiteraard voor het uitserveren van de drankjes. Dit kan op verschillende manieren. Het kan zijn dat je achter een rustige bar staat en van elk drankje een feestje maakt of dat het een druk feestje is en dat jij veel drankjes tegelijk moet klaar zetten. De bar is jouw terrein! Belangrijk is gastvriendelijk te zijn, stressbestendig, commercieel en sociaal. De gasten moeten altijd bij jou terecht kunnen voor een gezellig praatje. Voor werk in de bar of in het restaurant geldt vaak: hoe beter je Frans spreekt, hoe beter je jezelf kan redden. Toch zoeken we vaak niet iemand die goed of vloeiend Frans spreekt, maar kom je ook met een gezond basisniveau Frans in aanmerking voor één van onze vacatures. Wel is het belangrijk dat je enige ervaring hebt met horeca werk. Vermeld dit dus duidelijk op je CV.