Alles over La Douce France

Frankrijk vakantieland

Vraag eens rond in je vriendenkring naar wat hun favoriete vakantieland is: grote kans dat men Frankrijk noemt. Dat is ook niet zo gek. Frankrijk ligt op een redelijke reisafstand tot Nederland, iets dat zeker voor gezinnen met kinderen relevant is. Daarnaast is Frankrijk erg divers. Je hebt de Alpen en de Pyreneën waar je heerlijk kunt skiën in de winter en de Côte d’Azur en de Provence, waar niet voor niets de jetset altijd samenkomt in steden als Cannes, St. Tropez en Nice. Daarnaast is het binnenland erg mooi. De Ardéche, de Drôme en de Bourgogne zijn stuk voor stuk regio’s met elk hun eigen identiteit, maar wat ze verbindt is de Franse manier van leven. Deze ‘Joie de Vivre’ is misschien wel het meest aantrekkelijkst aan Frankrijk.

Paris je t’aime

Als je aan Frankrijk denkt, denk je aan Parijs. Op ongeveer drie uur met de trein vanuit Amsterdam is Parijs eigenlijk heel dichtbij. Met de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe, de Sacre Coeur en Notre Dame heeft Parijs genoeg te bieden om je dagenlang te kunnen vermaken. En dan hebben we het nog niets eens over het uitgebreide assortiment aan restaurants, winkels en musea. Parijs moet je in je leven eigenlijk minstens één keer bezocht hebben. Om daarna nog heel vaak terug te komen.

Veel kansen voor Nederlanders

Doordat Frankrijk en Nederland alleen gescheiden zijn door België, ligt het relatief dichtbij. Van oudsher zijn er hierdoor veel handelsrelaties en werkverkeer geweest. Bovendien staan we in Frankrijk bekend om onze talenknobbel. Door ons onderwijssysteem leren wij goed Engels, spreken we daarnaast Duits en/of Frans en soms nog een extra taal. Dit in tegenstelling tot Frankrijk, waar het spreken van meerdere talen nog steeds een zeldzaamheid is. Hierdoor liggen er in het toerisme veel kansen voor Nederlanders die in Frankrijk willen werken. Veel campings, vakantieparken en andere bedrijven zoeken tijdelijke krachten, seizoenswerkers of hebben opdrachten uitstaan voor mensen die een talenknobbel hebben.

Logo beeld France-Personnel

Dompel je onder in de Franse taal en cultuur met France-Personnel

  • Vind een baan die écht bij je past
  • Altijd een interessant aanbod seizoens- én vaste vacatures
  • Professionele en persoonlijke begeleiding tijdens je sollicitatieproces