Franse vacatures in Nederland

Ook in Nederland zijn er tal van bedrijven die op zoek zijn naar geschikte kandidaten die goed Frans spreken. France-Personnel bemiddeld daarom niet alleen in Frankrijk, maar heeft ook contact met Nederlandse bedrijven. De handel tussen Nederland en Frankrijk zit ongeveer op 40 miljard euro per jaar, dus de goederen- en dienstenstroom tussen beide landen is best groot te noemen. In totaal zijn er meer dan 15.000 bedrijven, waaronder heel veel bedrijven in het MKB, die in uiteenlopende sectoren een directe link met Frankrijk hebben.

Nederland is de zevende afzetmarkt van Frankrijk. Daarnaast zijn er meer dan 400 in Nederland gevestigde Franse bedrijven die hier een dochteronderneming hebben opgezet. Denk bijvoorbeeld aan grote bedrijven als KLM-Air France, Atos Origin, Accor, Renault of Sodexho, maar ook veel kleinere bedrijven zijn van oorsprong Frans. Afgelopen jaar hebben we bemiddeld voor functies op callcenters en customercare afdelingen binnen bedrijven die graag willen groeien op de Franse markt. Daarnaast zijn we ook vaak op zoek naar commercieel talent dat een goed woordje Frans spreekt. Ook kan je via France-Personnel je ideale stageplaats vinden bij leuke bedrijven die een link hebben met Frankrijk.

Customercare functies

Wanneer een bedrijf buiten Nederland wil groeien, is het vaak een vereiste dat de klantenservice of customer care afdeling iemand heeft die goed of zelfs vloeiend Frans spreekt. Zo worden de Franse klanten in hun eigen taal te woord gestaan. Afhankelijk van de grootte van het bedrijf zal je in een internationaal team komen waar ook andere talen worden gesproken en landen worden vertegenwoordigd, of ben je misschien juist de eerste medewerker die mag pionieren om het bedrijf groot te maken buiten Nederland. In alle gevallen maakt het feit dat je goed Frans spreekt, je uniek voor de arbeidsmarkt. France-Personnel kan je in contact brengen met de juiste werkgever zodat jij het contact met de Franse taal blijft behouden in je werk.

Logo beeld France-Personnel

Dompel je onder in de Franse taal en cultuur met France-Personnel

  • Vind een baan die écht bij je past
  • Altijd een interessant aanbod seizoens- én vaste vacatures
  • Professionele en persoonlijke begeleiding tijdens je sollicitatieproces

Commerciële functies

Wanneer een bedrijf internationaal opereert is het belangrijk dat klanten of leveranciers worden onderhouden door contractmanagers, accountmanagers of verkopers die de taal spreken van het land waar men zaken mee doet. Veel internationale commerciële functies hebben daarom de eis dat je naast Engels nog een vreemde taal beheerst. Wil je als bedrijf in Frankrijk goede contacten maken en onderhouden dan is iemand in je salesteam die Frans spreekt dus erg belangrijk.

In sommige gevallen bemiddelt France-Personnel ook voor bedrijven die op zoek zijn naar handelsagenten of wederverkopers. Het bedrijf wil niet direct iemand in dienst nemen en werkt bij voorkeur eerst via een tussenpersoon.

Stageplek Frans

France-Personnel heeft ook veel contact met bedrijven die op reguliere basis een stageplaats aanbieden voor studenten die Franse taal en cultuur studeren of anderzijds Frans studeren. Denk bijvoorbeeld aan het Franse verkeersbureau in Amsterdam of aan Tour Operators die veel met Franse campings of vakantieparken werken. Het zal je nog verbazen dat buiten deze bekende voorbeelden om, ook veel andere bedrijven het voordeel zien van een Franstalige stagiaire in het bedrijf.

Afhankelijk van je wens en ambitie kan je dus in heel verschillende sectoren aan de slag!