Ondernemen in Frankrijk

Frankrijk: méér dan een vakantieland

Wil je een eigen bedrijf beginnen in Frankrijk? Frankrijk beschikt over een grote afzetmarkt en er zijn ook vele mogelijkheden. Om je op weg te helpen hebben wij een aantal belangrijke zaken onder elkaar gezet voor het ondernemen in Frankrijk.

Doorzettingsvermogen

Het belangrijkste voor het ondernemerschap is doorzettingsvermogen. Het ondernemen in Frankrijk verschilt niet zoveel van Nederland. Waarschijnlijk is het wel lastig om te bepalen wat de mogelijkheden zijn in Frankrijk. Het is belangrijk dat je op de hoogte bent van de cultuurverschillen en dat je de taal spreekt. Het verschil in communiceren mag absoluut niet onderschat worden.

Om een goed beeld te krijgen van de verschillende markten in Frankrijk, kun je het beste naar de Kamer van Koophandel in Parijs gaan oftewel de Chambre de Commerce et d’Industrie de Paris. Hier kun je tegen een kleine vergoeding rapporten inzien over de verschillende branches in Frankrijk. Deze rapporten kunnen jou een goed beeld geven van de verschillende markten in Frankrijk.

Netwerken

Alleen is ook maar alleen. Dit is in Nederland zo, maar in Frankrijk geldt dit nog meer. Als je besluit om te starten voor jezelf is het belangrijk om lid te worden van interessante groepen en netwerken. Op LinkedIn kan je een aantal actieve groepen vinden waar je je bij kan aansluiten.

Logo beeld France-Personnel

Zet jouw bedrijf de stap naar de Franse markt? France-Compagnie!

  • Professionele begeleiding bij je uitbreiding naar Frankrijk

  • Op maat gemaakt en praktisch advies waar je iets mee kunt

  • Persoonlijk contact en diepgaande kennis over de Franse markt