Alles over receptiewerk in Frankrijk

France-Personnel is dé specialist voor bemiddeling van receptiewerk op Franse campings. We werken samen met grote campings waar je in een internationaal team komt te werken en jij voornamelijk de Nederlandse gasten zal helpen, maar ook met kleine en middelgrote familiecampings, waar je in alle talen de mensen aan de receptie te woord zal staan. Receptiewerk is een verantwoordelijke vakantiebaan. Je bent het eerste aanspreekpunt van de campinggasten wanneer ze aankomen op de camping, je verzorgt het in- en uitchecken, lost problemen op en dient meerdere talen te spreken wanneer je informatie verstrekt over de omgeving of over de faciliteiten en activiteiten op de camping.

Organisatietalent

Als receptionist op een Franse camping maak je veel verschillende situaties mee. Mensen komen namelijk altijd naar de receptie toe voor vragen. In het begin is dit misschien lastig, want wat weet jij nou van de camping als je zelf net bent aangekomen? Toch zal je na een aantal dagen merken dat veel vragen die je krijgt telkens hetzelfde zijn. Hoe laat is de bakker open? Hoe laat gaat de slagboom dicht? Wanneer is er een leuke Franse markt in de omgeving? Jij bent uiteindelijk een wandelende VVV medewerker en kan campinggasten de tijd van hun leven geven met goede tips en handige informatie.

Je werkt als receptionist vaak in shifts. Soms begin je vroeg, de andere keer wat later. Bij een aankomst en vertrekdag is het vaak extra druk en kan je in het hoogseizoen in een dag wel tientallen gasten verwelkomen en zien vertrekken. Als receptionist wordt er soms ook flexibiliteit van je verwacht, omdat campinggasten bijvoorbeeld door een file onderweg later aankomen. Toch maakt de opgeluchte glimlach van de (Nederlandse) vakantiegangers veel goed, wanneer jij ze in het Nederlands begroet en ze gemakkelijk de weg naar hun mobilehome kan wijzen.

Logo beeld France-Personnel

Dompel je onder in de Franse taal en cultuur met France-Personnel

  • Vind een baan die écht bij je past
  • Altijd een interessant aanbod seizoens- én vaste vacatures
  • Professionele en persoonlijke begeleiding tijdens je sollicitatieproces

Periode van beschikbaarheid

Voor de meeste Franse campings zoeken we meertalige medewerkers die tijdens de maanden juli en augustus beschikbaar zijn. Hierbij is het hoogseizoen vaak 9 weken van begin juli tot eind augustus. Een kortere werkperiode is soms mogelijk wanneer het een kleinere familiecamping betreft. Grotere campings openen hun poort vaak al in april of mei en sluiten in oktober. Voor deze campings zoeken we vaak mensen die vier, vijf of zelfs zes maanden beschikbaar zijn. Ideaal voor als je een tussenjaar hebt! Heb je interesse in deze ideale zomerbaan en word jij receptiemedewerker in Frankrijk? Bekijk dan snel onze vacatures en solliciteer direct!

Talenknobbel

Een Franse camping wil graag een Nederlandse receptionist, omdat wij bekend staan om onze talenknobbel. Over het algemeen spreken Nederlandse jongeren goed Engels, soms ook Duits en uiteraard selecteren wij op je niveau Frans. Wat betekent dit? Dit verschilt per camping en kunnen we niet een eenduidig antwoord op geven. Dit is afhankelijk van de plek waar je gaat werken en de eisen vanuit de camping. Belangrijk is wel dat je goed Frans moet kunnen spreken en schrijven. Tijdens een eerste kennismakingsgesprek kunnen we een goede inschatting maken van je Franse taalvaardigheid en bekijken we welke camping goed bij je past.