Vaste functies in Frankrijk

Werk zoeken in Frankrijk

Op zoek naar vacatures in Frankrijk? Dat is vaak nog niet gemakkelijk. Het werkloosheidspercentage in Frankrijk ligt hoger dan in Nederland. Het is aan te raden om voor je vertrek naar Frankrijk een baan proberen te vinden vanuit Nederland. Zonder een vast inkomen is het in Frankrijk bijna niet mogelijk om een woning te kopen of te huren. Hieronder geven wij nog een aantal tips voor het zoeken naar vacatures in Frankrijk.

Allereerst ben je bij ons ook hiervoor aan het goede adres. Wij kunnen helpen bij het vinden van een leuke baan in Frankrijk. Door ons brede netwerk kunnen wij op zoek gaan naar de juiste vacature voor jou. Ook als wij geen juiste vacature voor je kunnen vinden, kun je altijd nog de volgende tips opvolgen:

Uitzendbureau’s

Er zijn een aantal uitzendbureaus in Nederland die ook banen aanbieden in het buitenland. Zo heeft bijvoorbeeld Tempo Team vestigingen in heel Europa. De banen die daar worden aangeboden zijn dan vaak wel tijdelijke banen. In de nationale Franse kranten staan vaak vacatures op de woensdag en de zondag. De kranten Le Figaro en de France Soir hebben vaak vacatures voor technisch en gespecialiseerd personeel. Les Echos en Le Monde publiceren financiële en administratieve vacatures. De regionale kranten in Frankrijk hebben vaak vacatures voor ongeschoolde mensen en mensen die net school verlaten.

Netwerken

Netwerken is tegenwoordig heel belangrijk als je op zoek bent naar een leuke baan. In Frankrijk is netwerken nog belangrijker dan in Nederland. Om een netwerk op te bouwen in Frankrijk is het handig om te weten waar er zoal op gelet wordt bij een sollicitatie. Ook is het heel handig om gebruik te maken van het sociale netwerk LinkedIn. Dit sociale netwerk wordt het meest gebruikt om te zoeken naar openstaande vacatures.

Tot slot is het ook nog mogelijk om bij het Franse Arbeidsbureau langs te gaan. Het Franse Arbeidsbureau heet Pôle-Emploi. Helaas is het alleen mogelijk om hier gebruik van te maken als u een adres heeft in Frankrijk, een geldige identiteitskaart en een Frans bankrekeningnummer. De kantoren van het Franse Arbeidsbureau zijn door het land verspreid.

Logo beeld France-Personnel

Dompel je onder in de Franse taal en cultuur met France-Personnel

  • Vind een baan die écht bij je past
  • Altijd een interessant aanbod seizoens- én vaste vacatures
  • Professionele en persoonlijke begeleiding tijdens je sollicitatieproces